6 Kasım 2013 Çarşamba

Yeni küfrümüz: kızlı erkekli!



Esasında pek de yeni olmayan bir küfrümüz var artık ve hükümet tarafından da sıkça dile getiriliyor. Herhangi bir iş, oluş ve hareket bildiren kelimelerin başına ‘kızlı erkekli’ getirildiğinde bundan böyle küfürdür.


‘Kızlı erkekli’; yani bir eylemin kimler tarafından yapıldığını belirten, aslında saf, sıradan bir kelime değil mi? Yani kızlar ve erkekler yan yana, aynı çatı altında, aynı ortamda bir şeyler yapıyorlar... Bunda bir sorun yoktur herhalde.

Şimdi de aynı satırları bir daha yazacağım, dikkat!

‘Kızlı erkekli’; yani kızlar ve erkeklerin yan yana, aynı çatı altında, aynı ortamda bir şeyler yapıyor olması... Mesajı aldınız değil mi?

Aslında Ocak 2013’te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili, “Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim,” demesinden belliydi bir şeylerin ters gittiği. Bu açıklamada da dikkat ederseniz kızlı erkekli diye bir tabir kullanılıyor, yani kadın ve erkek cinsiyetine bağlı iki yaşam formu aynı yerde takılıyor. Başlarına kesin bir şey gelebilir! ... Ne gibi?

Başta başbakan olmak üzere, hükümetin korktuğu bu şey hiç şüphesiz kızların erkeklerle cinsel ilişkiye girmesi, hamile kalması ve bu tür gelişmelerin, kızlarla erkekler arasında resmî bir bağ olmaksızın gerçekleşiyor olması. Yani bir kızın bir erkekle ilişkisinin cinselliğe dökülüp bir çocukla neticelenmesi, eğer ortada nikâh falan yoksa, zina olarak görülüyor. Yani kızlı erkekli takılmadaki en büyük korku, zina.

Hükümet istiyor ki üç çocuk doğuralım, kürtaj da olunmasın, ama bunların hepsi resmî bir birliktelik altında olsun. Ama konuştuğumuz mesele cinsellik; seks ve sevişme üzerine.

Peki, insanların, özellikle gençlerin kanının kaynadığı bu yaş aralığında böyle özgür bir dünyada cinsel ilişkileri neden dizginlenmeye çalışılıyor? Neden bir kızla bir erkeğin münasebeti kızlı erkekli diye yaftalanarak kötü bir şeymiş gibi gösteriliyor? Bunun cevabını aslında iki paragraf önce verdim: zina.

Zina dediğimiz; dinen cezayı gerektiren, meşru olmayan cinsî münasebettir. Meşru olması için ne olması gerekir? Nikâh.

...iyi de, cinsel ilişki, cinsel münasebet illâ resmiyete dökülmesi mecbur olan bir şey değildir ki? Orta çağda yaşamıyorsak eğer, doğum kontrol yöntemi denen bir şey var, korunma yöntemleri var. Kaldı ki cinsel ilişki kadınla erkeğin arasında özel bir ilişkidir ve sadece onları ilgilendirir; sevabı da günahı da (eğer varsa!) onların boynunadır. Bu işi eğer daha sıkı bir noktaya getirecek olursak, öpüşmek bile resmiyete dökülmesi, nikâhla gerçekleştirilmesi gereken bir eylem olmalı.

Öpüşmek, el ele tutuşmak, karşı cinsten birinin gözlerinin içine bakmak kızlı erkekli olmaksa eğer, hepimiz kızlı erkekliyiz zaten! Var oluşumuz, hayatta oluşumuz kızlı erkekli olmamızın neticesi. Ama bunun resmiyete dökülmüş olup olmaması neden koskoca bir hükümeti ilgilendirsin ki? Hükümet paparazziliğe mi soyundu? Ya da hükümet ne zamandan beri ahlâk bekçiliği yapmaya başladı?

Burada kadın ve erkek bedeninin, o bedene sahip kişilerin kendi kararları dışında bazı kararlar ve kurallarla yönetilmesi, manipüle edilmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Karşılıklı nefes alıp vermek bile suç olarak görülecek bir duruma geldi.

Burada hükümetin ailelere güvenmemesi, hükümetin kendi öz bireylerine güvenmemesi gibi son derece riskli mevzular da var. Yani bir ortamda kızlı erkekli bulunuluyorsa, o ortamdaki kızdan ve erkekten her şey beklenebilir, onlara güven olmaz, bu konuda büyüklerin (gerekirse devlet büyüklerinin) müdahalesi gerekebilir. Kızla erkeğin yalnız bir ortamda konuşması, bakışması bile sakıncalı, hatta günah!

Uzun lafın kısası; artık nur topu gibi bir küfrümüz var: kızlı erkekli. Herhangi bir konuda yanlış bir söylem veya eylemde bulunan, veya herhangi bir yanlışı bulunmayan ama sizi bir şekilde rahatsız eden bir grup ya da topluluk için kızlı erkekli tabirini kullanarak rahatlıkla küfür edebilirsiniz.


Daha nice kızlı erkekli oturmalara, kalkmalara, konuşmalara, bakışmalara, aynı evde kalmalara vesaire...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder