7 Nisan 2012 Cumartesi

Bir garip "İhbarname"

Türkiye'de hukuk sistemi artık öyle gelişti, öyle değişti ki (!), hukuk okumadan veya bir hukukçuya danışmadan, veya bir avukat bile tutmadan kendinizi savunabilir, bunu dilekçede yazılı olarak belirtebilirsiniz. Nitekim bir avukat da aynı yola başvurarak, hukuka değil ama dine dayalı olarak bir ihbarname yazmış. Buyurun okuyun...


Yazının bir örneğine bakkalımız vasıtasıyla ulaştım ve yazının tamamını okurken gülmeden edemedim. Hukuk sistemimiz hakikaten bu duruma geldiyse vay bizim halimize!

Avukat tarafından yazılan ihbarnameyi, içinden isim ve firmaları çıkartarak sizlere sunuyorum.

"İHBAR KONUSU: Çarpıp üzerini boyayarak müvekkile "sıfır" diye satmış bulunduğunuz .. .... ..... plakalı ......... marka aracın alınarak, yerine yenisinin verilmesi hususunun ihtarından ibarettir.

TALEBİN İZAHI: 1. Müvekkil, .. .. .... tarihinde firmanızdan .. ... .... plakalı ........ marka aracı satın almıştır.
Kendisine bir aracın arkadan çarpması sonucu aracını kaportacıya götürdüğünde üstündeki boya kaldırılınca aracın daha önce çarpılarak macunlanmış olduğu görülmüştür.


2. Bu davranışın dürüstçe bir davranış olmadığı izahtan varestedir. Hele bu davranış "......" gibi dürüstlüğü olan bir maruf bir firmaya isnat ediliyor ise, iki defa üzülmek gerekiyor."

İhbarnamenin bundan sonrasına dikkat:

"Peygamber Efendimiz (sas), yaş buğdayı kuru buğdayın altına saklayıp satan satıcıya bile "Bizi aldatan bizden değildir" derken bu firmanın sahipleri O peygamberin ümmeti olarak üç kuruşluk dünya malına tamah ile böyle bir şeyi nasıl yapar? O arabayı "hasarlı" diye satamaz ya da kendiniz binemez miydiniz?

.......... Otomotiv Pazarlama A. Ş.'nin bu ayıplı durumu kabul kabul etmemesi karşısında bu yapılan, başkalarını da töhmet altında bırakan, Kur'an ın dili ile bir "fitne" dir ki bununla imtihan olundunuz ve kaybettiniz.

Hiç kimse bilmese de Allah'ın cc. Bildiği bu sahtekârlığı siz de biliyorsunuz ve bu sizin amel defterinize kaydoldu.

Ali İmran suresi 5. ayet: "Şüphesiz ki ne yerde ne de gökte hiç bir şey Allah'a gizli kalmaz" Gizlemeye çalışanın yarın mahşerde önüne konulur.

Böyle bir şey yapabilmek için ya İslamı ve Kur'an ı bilmemek, ya da Allah'tan ve Ahiret gününden korkmamak gerekir.

Sizin bu iki guruba da dâhil olmadığınıza inanıyorum.

SONUÇ: İhtarı aldığınız günden itibaren on gün içinde "Essulhu seyyidül ahkam" diyerek mahkeme yolunu kapatıp lütfen müvekkile gerçek namada "sıfır" arabasını teslim ediniz. Saygılarımla..."

İşte Allah, din ve İslam üzerinden kotarılmaya çalışılan bir ihbarname. Eğer ki böyle bir şey size gelirse ve ateistseniz, çıkın işin içinden!...

4 yorum:

  1. Ateistlerin işi zor tabii. Dine çok yakın durmamakla birlikte, Allah'a yakın durmaya gayret eden bir birey olarak çok da saçma bulmuyorum. Benzeri bir durumda "yaptınız bir cinlik, hiç mi Allah korkunuz yok?" diye sormaktan da geri kalmam.

    Hem din zaten tutarlı bir birey olmayı beceremeyenler için bir yöntem, kitapları daha da anlamayanlar için birer kılavuz değil midir?

    Bu insanlara "Gece vicdanını yastığa nasıl koyuyorsun?" diye sormak gerekir. Din, Allah, insanlık biraz vicdanla alakalıdır. Tamam, din ve devlet işleri birbirinden ayrılmıştır, amacı farklıdır ama. Ama, demokraside çareler tükenmez ve herhangi bir din aracılığıyla da hesap sormak gayet serbesttir. Anlarlarsa...

    YanıtlaSil
  2. Eh tabii, o kadar hak var hukuk var, adalet sistemi var, ama adam yine bunu yapıyorsa en sonunda "Hiç mi Allah korkun yok?!" diye rest çekebiliriz. Ama böyle bir dilin bir hukuk kâğıdında olması yine de düşündürücü...

    YanıtlaSil
  3. arabayı satan firma yada davaya bakan heyet benim dinimde '' 2. ci el araba satarken yeni demek farzdır'' diye bir ayet vardır onun için arabanın değiştirilmesine gerek yoktur derse ne diyeceksiniz? inaçlar çok farklıdır, şeytana kağıda, ağaca vs. inananlarda vardır ve herkez herkeze saygı duymak zorundadır.ama modern bir hukuk devletin inaçlar üzerinden sonuca varmaya kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. onun için laiklik vardır, onun hukukun dinle bir alakası olamaz. not: yıllar önce yargılandığım bir mahkemede dogruyu söylüyeceğine ''allah ın üzerine yemin edermisin '' diyen hakim meslekten ihraç edilmişti.ben orda yahudi yada hristiyan bir türk vatandaşı olsaydım hakaret sayardım. not 2: ben de inaçlı bir insanım ama bunu kimseyle paylaşma tartışma gereği duymam,herkezin inancı kendine.

    YanıtlaSil
  4. Aynen katılıyorum. Zaten o yüzden ibretlik bir ihbarname bu, nasıl "Maşallah, bismillah, amin..."lere kaldığımızı gösteriyor.

    YanıtlaSil